Kilpailijat

Kilpailuluokat ja kierrosmäärät 

  1. D, V60 ja K, 3 kierrosta
  2. C ja V50, 4 kierrosta
  3. A, B ja V40, 6 kierrosta

Kilpailukutsu/lisämääräys 

Aikataulu

7.00 Katsastus alkaa
9.00 Ensimmäinen kilpailija reitille

Lähtöluettelo

Kilpailun lähtöluettelo.

Ensimmäisenä ajavat luokat C, D, V50, V60 ja K alkaen klo 9. A, B ja V40 luokkien ensimmäinen kuljettaja lähtee reitille klo 12.20.

Palkintojenjako

Jokaisesta luokasta palkitaan kuusi nopeinta kuljettajaa. C, D, V50, V60 ja K luokkien palkintojenjako on n. klo 11.50. A, B ja V40 luokkien palkintojenjako on n. klo 15.30.

Lisenssi

Kilpailijoilla tulee olla joko Moottoriliiton ajajalisenssi tai kilpailun ilmoittautumisen yhteydessä hankittava kertalisenssi.  SML:n ajajalisenssin toimitusaika on n. 2 viikkoa. SML:n kanssa on sovittu, että tilanteessa jossa kilpailija ei ole ehtinyt saada lisenssikorttiaan ennen Team Örthen Yamaha Sprint kilpailua, hän voi pyytää Moottoriliittoa vahvistamaan lisenssinsä voimassaolon kilpailun järjestäjälle. Tässä tapauksessa kilpailun järjestäjä hyväksyy Moottoriliiton vahvistuksen eikä kilpailija siten ole pakotettu ostamaan kertalisenssiä vaikka lisenssikorttia ei olekaan näyttää ilmoittautumisen yhteydessä. Pyyntö tulee tehdä Sirpa Räsäselle, puh. 0207 789961 tai sähköposti sirpa.rasanen@moottoriliitto.fi.

Katsastus, ensiapu- ja turvavälineet 

Kilpailijan katsastus tulee olla suoritettuna viimeistään 30 min ennen omaa lähtöaikaa. Katsastukseen saavuttaessa pyörän moottorin tulee olla lämmitetty ja tarraponderit liimattuna paikoilleen. Ilmoittautumisen yhteydessä voi hankkia pondereita tarvittaessa. Enduron lajiryhmän ohjeistuksen mukaan, ns. avaruuslakanan ja sideharsorullan mukana olo tarkistetaan katsastuksen yhteydessä. Lisäksi katsastuksessa tarkastetaan kuljettajan kypärä. Säännöissä määrätyn sammuttimen tulee olla näkyvissä varikkopaikalla ja tätä sääntöä valvotaan pistokoemaisesti. Huoltomaton tulee täyttää SML:n vaatimukset ja sen käyttö on pakollista.

Reitti

Kilpailun reitti on pituudeltaan n. 7 km. Ajoaikaa kilpailun nopeimmille tulee kierroksella n. 15 min.

Lähtö reitille tapahtuu varikkoalueen läheisyydestä ja reitti mutkittelee ensin nopealla pelto-osuudella, jonka jälkeen sukelletaan metsän puolelle. Metsässä reitti on nopeahkoa metsätietä, teknisiä nousuja ja laskuja, joissa osassa on myös kalliota sekä  muutama helppo ojan ylitys. Reitistä ei ole kuitenkaan tehty liian vaativaa, vaan huomioon on otettu kaikki luokat, joten myös ensi kertaa kilpailuun osallistuvat pääsevät varmasti reitin hyvin läpi. Reitin loppu osa on mukavaa metsässä kurvailua ja maali on pellon reunassa, josta matkaa varikolle on noin 200 metriä. Lyhyen huollon jälkeen jatketaan uudelle kierrokselle.

Aluekartta_iso

Kilpailun reittivideo

(päivitetty 8.1.) Reitillä on tällä hetkellä muutama senttimetri lunta ja maa on jäässä. Sääennuste tälle viikolle näyttää, että pakkaset jatkuvat, joten reitti paranee entisestään lauantaille. Alla muutama kuva reitiltä.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus on osoitteessa Taposentie 3, Puujaa, Hausjärvi. Kilpailukeskuksessa on hyvät varikkotilat. Myynnissä on ilmoittautumisen yhteydessä tarrapondereita (5 €/pari) ja tarvittavat pakolliset ensiapuvälineet. Palveluina on myös kahvilapalvelut, jossa on tarjolla myös ruokaa. Alueella käy ainoastaan käteismaksu.

Opastus kilpailukeskukseen

Kilpailukeskusalue