Kilpailunjohtajalta

Joulua ja Uutta Vuotta odotellessa kiireet Riihimäellä jatkuvat tulevan kilpailun järjestelyissä. Kilpailun organisaatio saatiin muodostettua yllättävän helposti ja
tekemistä on kaikille vapaaehtoisille riittänyt. Koko viime kesä oli kohtuullisen sateinen, eikä syksy ole ollut kesää yhtään kuivempi; vettä on tullut vähintäänkin riittävästi ja reitit ovat hyvin märkiä. Tulevan kilpailun reittipäällikön Ari Kasevan toiveissa onkin kunnon pakkaset ennen tammikuun kilpailua, ja nimenomaan siten, että ensin kunnon pakkaset ja vasta sitten lumisade. Säälle me emme voi mitään ja kilpailu pystytään järjestämään joka tapauksessa, oli sää kilpailupäivänä mikä tahansa. Mikäli toiveemme toteutuu ja saadaan pakkaset ennen kilpailua, niin silloin reitti voidaan ajaa suunnitelmien mukaan. Reittipäällikkö Ari Kaseva kuvaa reittiä seuraavasti: ”lähtö reitille tapahtuu varikkoalueen läheisyydestä ja reitti mutkittelee ensin nopealla pelto-osuudella, jonka jälkeen sukelletaan metsän puolelle. Metsässä reitti on nopeahkoa metsätietä, teknisiä nousuja ja laskuja, joissa osassa on myös kalliota sekä  muutama helppo ojan ylitys. Reitistä ei ole kuitenkaan tehty liian vaativa, vaan huomioon on otettu kaikki luokat, joten myös ensi kertaa kilpailuun osallistuvat pääsevät varmasti reitin hyvin läpi. Reitin loppu osa on mukavaa metsässä kurvailua ja maali on pellon reunassa, josta matkaa varikolle on noin 200 metriä. Lyhyen huollon jälkeen uudelle kierrokselle. . .”.

Toivomme kaikki kokeneet  kilpailijat sekä ensikertalaiset tervetulleiksi kauden ensimmäiseen endurokilpailuun hakemaan kilpailullisia kokemuksia lumispoorissa (mikäli lunta on).

Kilpailun pääyhteistyökumppanina ovat Team Örthén ja Yamaha. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kilpailun mahdollistamisesta. Artikkelin kuvan on ottanut Xracing Team Örthén kuski Jari Mattilasta.

Enduroterveisin
Simo Laitala